Ilya Pharma

 

Det nya TestaCenterGE Healthcare är en storsatsning på en nationell och internationell testbädd för nystartade företag som arbetar med teknologiska- och biologiska innovationer, samt för bioprocessindustrin.

Ilya Pharma kommer vara ett av två företag som är först ut att testköra den nya anläggningen.

Invigningstalade gjorde Mikael Damberg, näringslivs- och innovationsminister. Han tyckte det var en viktig dag för Sverige som innovationsland och som stor Life Science-nation. Han sa också att det är ett bevis på vad som händer när människor går ihop och löser problem, och det finns historiskt i vår svenska kultur och historia. Bakom etableringen står regeringen, Vinnova och GE Healthcare. Ambitionen är att Testa Center ska bidra till att göra Sverige till en global ledare inom produktion och forskning och utveckling av biofarmaceutiska produkter.

Även Lotta Ljungqvist, VD och koncernchef GE Nordics & vd på Testa Center, höll ett välkomsttal där hon också berättade om varför GE Healthcare satsar på detta.

– Vi är angelägna att stärka innovationer som förbättrar utvecklingen av nya biofarmaceutiska läkemedel samt initiativ, som gör produktionen av biofarmaceutiska produkter effektivare när det gäller hastighet, utbyte och kvalitet, med avseende på hela produktionskedjan uppströms till nedströms, sa hon.

Startups, akademiska forskare och studenter, och till och med stora Pharma-företag är välkomna att testköra på TestaCenter.

 

 

Sajtkarta | Om cookies | Kontakt
© Scoopit Media & Communication AB 2024 | Design & konstruktion: Perlin Systems